Som de Don Bosco

  • Junts i juntes som més
  • Sempre alegres
  • Els joves primer

La Confederació Don Bosco és una associació que treballa al costat de les Federacions i Centres Juvenils en defensa i promoció de la infància i la joventut, especialment la que està en risc d’exclusió, a través del protagonisme juvenil i l’estil educatiu de Don Bosco.

JuntosSomosMas_ico

La Confederació Don Bosco està integrada actualment per 9 federacions que actuen en 14 comunitats autònomes i que, al seu torn, integren a 127 Centres Juvenils.

En total, más de 4.000 voluntarios y voluntarias atienden a aproximadamente 55.700 beneficiarios y beneficiarias en diversos programas y acciones. A més, comptem amb l’ajuda d’un centenar de persones contractades que completen la tasca educativa i de gestió a les entitats.

La nostra proposta educativa

Els Salesians i les Filles de Maria Auxiliadora actualitzen el Projecte Educatiu de Sant Joan Bosco i de Santa Maria Mazzarello, oferint una proposta educativa concreta i ajudant a identificar els eixos fonamentals de l’acció educativa salesiana en els nostres oratoris i centres juvenils.
Les manifestacions de la cultura actual es configuren, de forma rotunda, mitjançant el temps lliure, i entorn d’ell, s’organitza la vida personal i social. Especialment la joventut troba en el lleure i l’oci una oportunitat d’autorealització, i és expressió de la seva identitat personal.

En els Centres Juvenils Salesians s’ha treballat des de 1991 perquè els Esplais i Centres Juvenils siguin estructures d’educació en el lleure, d’àmplia convocatòria i capaços d’implicar la joventut en el desenvolupament del seu propi creixement. Per afavorir la convergència entre les diverses realitats de totes les nostres entitats distribuïdes pel territori nacional, es desenvolupa la Proposta Educativa de Esplais i Centres Juvenils en l’any 1988, sent l’última actualització de l’any 2007.